kleurenpalet van stemmingen

Spelen met stemmingen op het 17e NLP congres

Een reis door de geschiedenis van NLP

Een prachtig en goed georganiseerd congres. Met oude bekenden en nieuwe gezichten in de Reehorst in Ede. Een feest om in deze setting een van mijn workshops te mogen geven. In het eerste uur werden we bijna letterlijk getrakteerd op een uur durende, ja hoe moet ik het anders zeggen, show van Janneke Swank. En dan bedoel ik show vanuit het perspectief van professionaliteit en passie. Zij nam ons mee op een reis door de tijd van NLP, zowel verleden als toekomst. En stond stil bij dankbaarheid in het hier en nu. Het veld, om maar even een begrip uit de derde generatie NLP te gebruiken, was gelijk opgeladen tot een krachtige hulpbron voor alle deelnemers.

Spelen met states

expressie van een state of mindIk was na de lunch aan de beurt met de workshop “ spelen met states”. De meeste deelnemers waren met de verwachting gekomen dat we iets gingen doen in plaats van te luisteren naar een presentatie, en dat was terecht. Kort een inleiding over authenticiteit en de zeven states, zeg maar houdingen. Dan stilstaan bij waar je goed in bent en wie je bent en tjoep het kader was gezet. Toen hebben we gewerkt met het uitbeelden van inspiratie, motivatie en creatie. Want door congruent te zijn in je houding, mindset, emotie en fysiek gedrag komt je authentieke zelf beter tot uitdrukking. Daarna was het tijd voor een demo over de kracht van drie: motivatie, zelf initiatief nemen en creatie. Tijdens het laatste deel ging iederen in drietallen zelf oefenen met het authentiek inspiratie spel. We eindigden met “ walking in beauty”.

Over de workshop

In deze workshop leer je hoe je met verschillende basishoudingen of “states” de innerlijke belevingswereld kunt verkennen, waardoor je meer jezelf kunt zijn. Maar wat dat? Als je meer jezelf kunt zijn, komen je bedoelingen en vaardigheden beter tot uitdrukking. Je zou het kunnen omschrijven als “je op een positieve manier verbonden voelen met zowel je innerlijke waarden als met de wereld waarvan je een onderdeel uitmaakt”. Het Authentieke Inspiratie Model© beschrijft zeven mogelijke basishoudingen van authentiek gedrag. Een basishouding bestaat uit een bepaalde vooringenomen focus, mentaliteit en stemming. Het bepaalt hoe we met onszelf omgaan, hoe we in de wereld staan en hoe we waarnemen en communiceren. De basishoudingen zijn: inspiratie, motivatie, frustratie, zelf initiatief nemen, creatie, realisatie en integratie. In deze workshop gebruik je het model als procestechniek bij identity-coaching en als zelfanalyse tool. Hoe? Door elk van de zeven basishoudingen aan te nemen en met die bril op verschillende logische niveau’s vragen te beantwoorden. Je merkt vanzelf welk deel van je interne belevingswereld aandacht nodig heeft. Veel plezier. Deelnemers ontvangen gratis het boek Authentieke Inspiratie. Of volg de eendaagse workshop bij Ruysdael.

Feedback deelnemers

  • TOP!! Rien kon  goed uitleggen wat hij met States bedoelde. Hij deed daarna een kleine voorbeeld sessie waarna we zelf ook mochten ervaren…De tussenronde met het zien en ervaren van de states maakte ook veel duidelijk. Erg handig dat alles voorhanden was m.n. de vragen aan de achterkant van de uitgedeelde sheet.
  • Een fantastische ervaring. Vooral voor mensen die teveel in hun hoofd zitten en de daadkracht in hun lijf willen gaan voelen waardoor succes nog realiseerbaarder wordt!!
  • Heldere presentatie en een sterk voorbeeld van een persoonlijke uitwerking van NLP. Dit model zal ik vast nog eens gebruiken.
  • Bedankt Rien, dat ik in de demo mocht zijn. Het heeft me geholpen, ik merkte de dag erna een onwijze verandering. Prachtig om naderhand te horen wat ik heb gevoeld, namelijk dat je de energie wist te ondersteunen met je handen.
  •  Ik vond het een goede workshop, fijn om zelf ook in actie te komen. Voor herhaling vatbaar want hier kan ik wat mee in de praktijk, en ik denk ook anderen

Download de handout

Meest gelezen artikelen