Handout

Mindsonar conferentie 2015

Op de jaarlijkse conferentie voor Mindsonar gebruikers en professionals in veranderwerk presenteerde Rien van Leeuwen de tussenresultaten van het onderzoek” verschil maken als PM’.

 Het onderzoek heeft sinds februari 2015 gegevens verzameld van mensen die in projecten en samenwerkingsverbanden werken. Per september 2015 hebben 205 mensen actief meegedaan aan het onderzoek door een succesfactorscan voor hun project in te vullen. 36 projectmanagers uit deze groep deden tevens de Mindsonar test en werkten mee aan een talentgesprek. Deze projectmanagers leiden projecten bij onder andere APG, ASML, ATS, Cofely, Enexis, Ericsson, verschillende Gemeenten, HTM, KPN, LUMC, verschillende Ministeries, Nedtrain, NS Reizigers, Radboud Universiteit, Tilburg University, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, diverse samenwerkingsverbanden in de zorgsector en in de energiesector, Stedin, Tennet, VGZ, Vitens, en meerdere Woningcoöperaties. Daarnaast zijn gegevens gebruikt van een referentiegroep van 170 mensen die niet rechtstreeks aan het onderzoek meededen, maar vanuit andere trajecten een succesfactorscan invulden. 20 projectmanagers uit deze groep deden als onderdeel van een coaching of training een Mindsonar test over een vergelijkbare setting als de onderzoeksgroep.

De strekking van de presentatie:

  • Er is een aantoonbaar verband tussen de mindset (denkstijlen) van de projectmanager en de succesbeleving van het team
  • Deze denkstijlen zijn met eenvoudige hulpmiddelen te meten en kunnen redelijk eenvoudig geactiveerd worden.
  • Op basis van deze informatie is een normprofiel opgesteld dat in het tweede deel van het onderzoek verder getoetst en aangescherpt wordt.

Daarnaast heeft het onderzoek relevante gegevens opgeleverd hoe deelnemers de zeven succesfactoren beleven en welke succesfactoren meer aandacht nodig hebben. > Lees meer over de uitkomsten van het onderzoek

Meer informatie over ander onderzoek

Overzicht succesfactoren

 

Meest gelezen artikelen