Training Focus en Plezier

Dynamische werkomgeving?

De workshop Focus & Plezier helpt je om met plezier te blijven presteren in dynamische omgevingen.Het centrale leerdoel is: Welke focus kies ik om energiek en met plezier te werken? Het is heel wat anders dat bijvoorbeeld een training time management. We gaan de strijd aan met de waan van de dag en zoeken de zin van het werk.

Wat is focus?

Er zijn drie soorten focus: aandacht voor jezelf, aandacht voor de interactie met anderen en aandacht voor de bredere context waarin je werkt. Balanceren en flexibel kunnen schakelen tussen deze drie vormen van focus is de sleutel tot energiek werken en gezamenlijk resultaat. In de praktijk blijkt dat 80% van de mensen moeite heeft met in ieder geval één van de drie invalshoeken. Voorbeelden zijn: het eigen werk niet afkrijgen, geen nee kunnen zeggen, of de samenhang van alle veranderingen niet meer vatten. Een groot deel daarvan ervaart onrustgevoelens, frustratie of werkdruk met als gevolg dat de batterij eerder leeg is.

Balans en veerkracht

Een goede focus helpt bij een persoonlijke balans, veerkrachtige samenwerking en overzicht. De training kan ingebouwd worden in een maatwerk traject voor een persoon, afdeling of team. Bijvoorbeeld door oriëntatie-gesprekken, werkobservaties en/of denk- en leerstijlentesten voorafgaand aan de training. Of aansluitend een verankering in de praktijk door oefenperiodes, leerwerkbegeleiding of intervisie-bijeenkomsten.

Slagkracht en flexibiliteit

Door het volgen van deze worksop of een maatwerk traject ontstaat er voor iedereen voordelen. Want als je zelf met focus en plezier werkt, straalt dat ook uit naar anderen. Samen met focus en plezier werken geeft organisaties meer slagkracht en flexibiliteit. Er zijn natuurlijk meer aanbieders die trainingen voor persoonlijke effectiviteit bieden, maar het bijzondere van deze training focus & plezier is de eenvoudige, persoonlijke en praktische invulling die velen op prijs stellen.

Meest gelezen artikelen