Training Praktisch Projectmanagement met NLP

Energie door Wisselwerking

Waar gaat het over?

In deze training thumb-energie-door-wisselwerkingdraait het om betere sociale interactie, ofwel wisselwerking tussen mensen. Het gaat niet over beheersing of structurering van projecten. We richten ons daarentegen op de context, communicatie en houding die er voor zorgt dat iedereen het projectresultaat wil en kan meemaken. Meemaken is een vorm van sociale innovatie, zeg maar slimmer werken, die vertrekt vanuit praktisch samen beleven en doen.

De training speelt in op actuele trends in het vakgebied en is enkele jaren geleden ontstaan vanuit de weerbarstige praktijk bij overheid en bedrijfsleven.

Een recent onderzoek van onderzoeksbureau Panteia en de Erasmus Universiteit bevestigt dat innovatiesucces voor meer dan 70% te danken is aan sociale innovatie en voor een veel kleiner deel aan technische innovatie.

 Wat leer je?

Logo PMNLPDeze training, voor iedereen die in en om projecten werkt, bestaat uit een tweedaagse basistraining en een tweedaagse verdieping. Je maakt kennis met andere vormen van interactie in vier praktijkgebieden: leren, leiden, samenwerken en veranderen. In elk gebied ervaar je hoe je door authentiek handelen, FITTER communiceren en een collectieve context de kwaliteit van wisselwerking kunt verbetere

Stel je eens voor hoe dat voelt als iedereen aan een half woord genoeg heeft en in de flow kan samenwerken! Kijk maar eens naar projecten waar dit ontbreekt. Die kosten meer geld en doorlooptijd. Het effect van de training is dat je meer keuzes hebt als het gaat om gemoedstoestand, werkrelaties, leiderschapsstijl en leerprocessen.

Artikelen – Het verhaal achter de training

Doelstelling training

Werk je in en om projecten? Dan ervaar je misschien regelmatig een of meer van de zeven meest voorkomende faalfactoren en energievreters. Deze zijn: een slecht georganiseerde context, gebrekkige communicatie, strijd, oppervlakkige samenwerking, onvoldoende kennisdeling, ontoereikend leiderschap en onvoldoende hulpbronnen.

Praktisch projectmanagement met NLP-Basis
Deze module brengt deelnemers overzicht en inzicht in alle thema’s van NLP en het laat ervaren wat NLP is gericht op:
– Welke context hebben we nodig om optimaal te presteren?
– Hoe beïnvloed ik mijn houding en die van anderen?
– Wat inspireert me en waar ben ik goed in?
– Hoe kan ik FITTER communiceren?
– Hoe kunnen we beter samenwerken, leren, leiden en veranderen?
– Hoe brengen we energie en betrokkenheid in het sociale speelveld?
– Hoe vertaal ik dit alles naar het werken in en om projecten?
Het doel is het ontstaan van meer zelfbewustzijn en zelflerend vermogen. We besteden nadrukkelijk aandacht aan de vraag: Hoe ga je dit overbrengen op of toepassen met anderen?

Doelgroep

Managers, programmamanagers, projectmanagers.

Inhoud van de training

In deze soft skills training maak je praktisch kennis met de zeven thema’s, de bijbehorende vooronderstellingen en tools voor succesvol projectenwerk en ondernemend projectleiderschap. Deze zijn:
– Georganiseerde context: een project maak je mee
– Samenwerken: diepere samenwerking geeft duurzame resultaten
– Leren: alles wat je zoekt is er al en kun je samen vinden
– Leiden: authentiek leiderschap is werelden in samenhang verbinden
– Veranderen: Denk groot, voel groots, handel samen en omarm wat er is
– Communiceren: FITTER communiceren geeft energie
– Authentiek handelen: doe wat zin geeft en zin heeft

De training combineert ervaringsgericht leren met een minimum aan modellen, een beetje structuur en veel praktijk. Door trainers uit de praktijk.

Meer informatie

Deze training is niet beschikbaar als open inschrijving. Wil je op basis van deze informatie een maatwerk training voor jouw organisatie? Neem dan contact op.