[h2]Samenwerken om een doel te bereiken[/h2]
Samenwerken om resultaat neer te zetten, is al zo oud als de mensheid. Samen jagen, samen oogsten, samen bouwen. Toch is goed en duurzaam samenwerken tegenwoordig nog een ontzettend uitdagend onderwerp. Er zijn zoveel verschillende mensen, verschillende samenwerkingsverbanden en verschillende doelen, dat niet iedereen het even eenvoudig vindt. Het is mijn overtuiging dat de primaire wil om samen te werken bij iedereen aanwezig is. Het is vaak de context en het ontbreken van de benodigde individuele en collectieve vaardigheden waardoor samenwerking stroef loopt en doelen niet behaald worden.
High Performance Teaming

Sinds 1995 werk ik met teams als teamcoach, trainer, kennisbegeleider en moderator. Binnen Ruysdael heeft High Performance Teaming mijn speciale aandacht en passie. High Perfomance Teaming is een manier van presteren en samenwerken waarbij resultaten neergezet worden die verwachtingen overtreffen. Door meer diepgang te creëren in de samenwerking.  Ieder teamlid identificeert zich met het team, kent en deelt de teamvisie, weet wat het team belangrijk vindt, voelt zich ondersteund door de competenties van de teamleden en levert een bijdrage aan het gezamenlijke resultaat. Je vindt meer over dit onderwerp op www.highperformanceteam.nu

Wat is een High Performance Team

Het begint allemaal met de authentieke inspiratie van mensen en de bereidheid om in het kader van een doel op een verrassende manier samen te werken. Bekijk deze video over het werken in High Performance teams met de principes en de aanpak.

Drie invalshoeken

Er zijn drie invalshoeken om een team naar een “next level of performance” te brengen: werk aan de diepgang van de onderlinge samenwerking, ontwikkel de leiderschapskwaliteiten van de teamleider en zorg dat teamleden het beste uit zichzelf kunnen halen.

Vijf kenmerken

Een high performance team herken je aan vijf kenmerken: gedeelde visie en aanpak, continue leren en verbeteren, streven naar concrete resultaten, omgevingsbewustzijn en generatieve samenwerking. Dit is een manier van samenwerken waar er meer ontstaat dan ieder individueel voor mogelijk hield.

Zeven principes

Het nieuwe werken in High Performance Teams is gebaseerd op zeven principes:

  1. Diepere samenwerking leidt tot betere teamprestatie
  2. Je haalt het beste uit mensen  als ze zichzelf kunnen zijn
  3. Individuele flow leidt tot teamflow en een open team
  4. Ontwikkel wederzijdsafhankelijke teamleden
  5. Werk aan naar generatieve samenwerking
  6. Streef naar authentiek leiderschap
  7. Bereik een “next level of performance” door alle vijf kenmerken van een high performance team aandacht te geven.

Meer via highperformanceteam.nu