Twee cirkels met text think en feel

Mindsonar gebruiken als professional

Certified mindsonar professional

Mindsonar is een uiterst effectief en persoonlijk testtool om gebruikte denkpatronen boven water te krijgen en aanvullingen te vinden in ons denk- en handelingsperspectief. Het is echter ook een uitstekend model-leer tool, vooral als je het combineert met kennis uit andere vakgebieden.

Ander gedrag = andere uitkomsten

Innovatie is mensenwerk, maar het helpt wel als je goede hulpmiddelen hebt. Bij sociale innovatie gaat het over andere manieren van denken en handelen in de interactie met anderen. Ander gedrag leidt to een andere onderlinge wisselwerking en creëert andere uitkomsten. Ik gebruik Mindsonar, meestal in combinatie met de Ruysdael team scan, voor onder andere:

Praktijkonderzoek naar denkpatronen met Mindsonar

  • Praktijkonderzoek, zoals het onderzoek verschil maken als verbinder;
  • Ruysdael opdrachten voor cultuurontwikkeling, teamcoaching en individuele coaching;
  • Masterclasses en trainingsprogramma’s;
  • De Ruysdael succesversneller voor teams.

Onderzoek verschil maken als verbinder

In het praktijkonderzoek ‘verschil maken als verbinder’ draaide het om de mindset van projectmanagers en de beleving van teams. Het achterliggende idee: succes maak je samen door te werken vanuit verbinding. Wat je daar voor nodig hebt is een bepaalde focus en een andere manier van denken. Mindsonar hielp om de denkpatronen van de verbinder in kaart te brengen in relatie tot de succesbeleving van het team.

Denkpatronen als cultuur: verantwoordelijkheid nemen

In het kader van een cultuurtraject rond gedeeld leiderschap vroeg een vermogensbeheerder naar een manieren om het ‘zelf verantwoordelijkheid en initiatief nemen’ te verhogen.  Ik gebruikte het MindSonar® Instrument om de denkpatronen in kaart te brengen. Twintig deelnemers (een doorsnijding van de organisatie) maakten een Mindsonar test voor de volgende situatie: kies een situatie (contact, gesprek of overleg) waarin je met gemak verantwoordelijkheid neemt. Gebruik deze context om de MindSonar® test in te vullen. Door deze aanpak ontstond een profiel over de meest effectieve mindset om verantwoordelijkheid te nemen in die werkcontext.

Denkpatronen staan aan de basis van gedrag

Opdrachten waar de analyse van denkstijlen geholpen heeft om gedrag te veranderen zijn onder andere:

Meest gelezen artikelen